Brouwerij Rodenbach uit Roeselare breidt capaciteit uit met 280.000 liter

Redactie KW

Het gaat goed met onze streekbieren. De afgelopen weken vielen pilsen en speciale bieren van brouwerij De Halve Maan, Bockor en Rodenbach in de prijzen, met telkens gouden medailles. Die laatste, Rodenbach, breidt z’n opslagcapaciteit uit met 280.000 liter. De vier tanks zijn vandaag in Roeselare geïnstalleerd.

70.000 liter bier kan er in de tank, die ooit in de brouwerij Gouden Boom in Brugge stond. Vandaag installeert brouwerij Rodenbach in Roeselare er zo vier. Samen is dat 280.000 liter bier. We produceren meer, vooral met speciale bieren hebben we bijkomende tanks nodig om helder bier te kunnen opslaan.

Want Rodenbach-bieren scoren opvallend goed de laatste tijd. Het wat zurige bier wint opnieuw aan prestige. Letterlijk, met een gouden medaille op het bierfestival in Nuremberg gisteren nog. En ook figuurlijk, in binnen- en buitenland. Voor binnen- én buitenland. Vooral de export groeit hard, en we willen dan ook klaar zijn voor de toekomst, en voldoende bier kunnen stockeren, maar vooral produceren.

Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, wil Rodenbach de komende maanden meer bier produceren. De vier tanks worden binnenkort gevuld. Het bier wordt er bewaard rond de nul graden, en daarna voor export gebotteld of in vaten opgeslagen.

(MIE/ABO)

Brouwerij Rodenbach uit Roeselare breidt capaciteit uit met 280.000 liter

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het WTV-nieuws, vanaf 18u.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.