Brothers-In-Arms Memorial Park ingehuldigd in Zonnebeke

Redactie KW

Onder ruime belangstelling werd het Brothers-In-Arms Memorial Park in de Lotegatstraat ingehuldigd. Na toespraken door burgemeester Dirk Sioen, projectleider Johan Vandewalle, tuinarchitect Andy Malengier en een viertal broederverhalen uit de Grote Oorlog werd afgesloten met een bloemenhulde.

Grote bezieler Johan Vandewalle was duidelijk ontroerd. Elf jaar geleden werden vijf Australische soldaten opgegraven langsheen Westhoek Ridge. De graven werden bij toeval ontdekt toen een nieuwe gaspijpleiding werd aangelegd langs de weg. Een van hen was John Hunter, die er door zijn jongere broer Jim werd begraven. Het liet Johan niet meer los en er werd een vzw opgericht om een monument op te richten.

Helemaal is het monument nog niet af. De lange sokkel moet nog bezet worden met blauwsteen en ook het bronzen beeld (3 ton) moet er nog komen. “We wilden zoals gepland in november het park openen. Volgens de financiële middelen zullen we het verder afwerken.”

Het Bothers-In-Arms Memorial park is een plaats om te verbinden, gesymboliseerd door twee ringen, een plaats van respect voor de gesneuvelden en ook om de overlevenden met hun leed. Het is een plaats waar alle broers die sneuvelden waar ook ter wereld in welke oorlog ook symbolisch opnieuw verenigd.

(NVZ – foto ZB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.