Brokstukken vallen in restaurant op Oostendse zeedijk

Redactie KW

Bij raamwerken op een appartement op de zesde verdieping op de zeedijk zijn donderdag grote brokstukken beton naar beneden gevallen in brasserie ‘Promenade’. Doordat het de sluitingsdag was van de zaak was er gelukkig niemand aanwezig.

De veranda van brasserie-tearoom ‘Promenade’ op de Albert I-promenade in Oostende liep donderdag ernstige schade op. Bij werken aan de ramen op een appartement op de zesde verdieping op de zeedijk zijn donderdag grote brokstukken naar beneden gevallen, pal door de veranda van de brasserie. De betonnen structuur kwam wellicht los, nadat de ramen eronder werden weggehaald. Naast de gaten in het dak, sneuvelden er ook stoelen en tafels in de veranda. “Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen zouden geweest zijn als mijn brasserie open was. In de veranda zitten er altijd mensen. Wie dergelijke stukken beton op het hoofd krijgt, overleeft dit niet”, zucht zaakvoerder Hans Cocquyt.

De brandweer van Oostende kwam ter plaatse om de betonstructuur op de zesde verdieping te controleren. De lokale politie sloot de ruimte rond de brasserie een tijd af. Het is de derde maal dat de ‘Promenade’ getroffen wordt door vallende brokstukken.

(DJ / foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.