Broelmuseum Kortrijk gaat dicht

Redactie KW

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft zijn visie op erfgoed en musea bekendgemaakt: het Broelmuseum sluit, 1302 wordt een stadsmuseum en er komt een erfgoeddepot.

Groot nieuws in Kortrijk: de collectie van het Broelmuseum verhuist naar Museum 1302, dat een nieuwe invulling krijgt en meteen omgevormd wordt tot een nieuw stadsmuseum. “De collectie verhuist, maar niet alles zal tentoongesteld worden”, stelt schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA). Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD): “Het doel is ook om er een erkend museum van te maken. Dat is ook het opzet voor het Museum aan de Leie.”

In Museum 1302 is nu nog de dienst Toerisme gehuisvest. “Die diensten verhuizen, maar naar waar is nog niet duidelijk”, aldus schepen van Toerisme Rudolf Scherpereel (N-VA). De gebouwen van het Broelmuseum zullen in erfpacht verhuurd worden.

De stad voorziet ook een erfgoeddepot in de Moorseelsestraat naast Depot 102. “Dat wordt een regionaal en zelfs provinciaal dossier”, aldus Ruben Mayeur, kabinetschef van de SP.A-fractie. “De provincie stelt alvast middelen ter beschikking.”

Broelmuseum Kortrijk gaat dicht

Bekijk hier de reportage

Broelmuseum Kortrijk gaat dicht

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier