Brief over gebreken aan woning zorgt voor ongenoegen in Menen

Redactie KW

Een brief van het stadsbestuur die bewoners wijst op mogelijke verwaarlozing van hun eigendom zorgt in Menen voor ophef.

Ook Geert Vanneste uit de Murissonstraat kreeg onlangs een dergelijke brief in de bus. “Er staat dus in dat onze woning uiterlijke tekenen van verwaarlozing toont. Het gaat meer bepaald om een afvoerpijp voor de regen die niet aangesloten is op de riolering”, zegt de man. “De terminologie is nogal zwaarwichtig tegenover het vergrijp dat er tegenover staat”.

Harde taal

Zo’n 80 inwoners van groot-Menen kregen een gelijkaardige brief in de bus ook voor bijvoorbeeld lekkende dakgoten of afgebladerd schilderwerk. Sommige inwoners begrijpen niet dat ze zo’n harde brief krijgen voor kleine gebreken. Volgens de schepen van huisvesting is duidelijke taal nodig om de inwoners echt te sensibiliseren zodat ze er iets aan doen. In de beleidsnota van het stadsbestuur is goeie huisvesting dan ook topprioriteit.

Schepen Tom Vlaeminck : “Wij kunnen begrijpen dat mensen schrikken als ze zo’n brief in de bus krijgen, maar het is ook de bedoeling dat mensen gesensibiliseerd worden en dan mag dat toch een beetje harde taal zijn. Wij weten dat als de mensen contact opnemen met ons dat we zeker tot een oplossing komen”.

Wie geen actie onderneemt riskeert over twee jaar een belasting te moeten betalen.Op termijn voorziet de stad renovatiebegeleiders.

(K.B./A.D.)

Brief over gebreken aan woning zorgt voor ongenoegen in Menen

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.