Brandweerzone Tielt-Midwest wint eerste Belgische Brandpreventieprijs

Redactie KW

Binnenlandse Zaken reikte vandaag de eerste Belgische Brandpreventieprijs uit aan de brandweerzone Tielt – Midwest. Hun train-de-trainer-project voor OCMW-medewerkers werd beoordeeld als het meest innovatieve en het meest sociaal gerichte programma.

De Cel “Gestion de la Prévention de l’Habitat”” van de Brandweer van Sambreville eindigde tweede en de Brandweer van Landen was derde met zijn brandpreventielesjes in de lagere school. De projecten staan allemaal in het teken van het sensibiliseren en responsabiliseren van burgers ten aanzien van brandpreventie en CO-intoxicatie. Voor de eerste editie werden zeven preventieprojecten ingediend, waaruit de drie meest belovende projecten werden geselecteerd door een professionele jury.

Kwetsbare doelgroepen

Uiteindelijk kaapte de brandweerzone Midwest de hoofdprijs weg. Philip Willekens directeur-generaal ad interim : Het train-de-trainer project ter aanzien van OCMW-medewerkers sprong eruit omdat men zich specifiek richt tot de kwetsbare doelgroepen binnen de lokale samenleving die anders moeilijk te bereiken zijn. Bovendien krijgt het project, door de integrale samenwerking met het OCMW, ook een duurzame dimensie. De winnaar krijgt de kans een promotiefolder over zijn project te maken samen met Binnenlandse Zaken.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.