Brandje in artiestenloges cultuurcentrum De Grote Post in Oostende

Redactie KW

Vrijdagochtend werd een brandje vastgesteld in de loges van cultuurcentrum De Grote Post. De schade is relatief groot, zegt de Oostendse brandweer, maar de voorstellingen kunnen gewoon doorgaan.

De brand deed zich voor in de artiestenloges aan de kant van de Poststraat. Werknemers stelden vrijdag rond 7 uur vast dat een betonnen ruimte met daarin drie afzonderlijke loges helemaal onder de rook stond. Er bleek een brand te zijn ontstaan, vermoedelijk door een slecht elektrisch contact bij een rij lampen boven een spiegel in één van de loges. Donderdagavond vond er nog een voorstelling plaats en wellicht is het slecht contact daarna beginnen opwarmen tot tegen de ochtend het houtwerk in brand vloog.

Volgens de brandweer van Oostende is er geen kwaad opzet in het spel, enkel een technisch mankement. De schade is relatief groot, maar bleef beperkt tot de ene betonnen ruimte. Alle voorstellingen kunnen wel normaal doorgaan. Het nieuwe cultuurcentrum De Grote Post opende pas op 21 december zijn deuren.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.