Brand vernielt belle epoquewoning in Muscardstraat

Brand vernielt belle epoquewoning in Muscardstraat in Oostende
Redactie KW

In Oostende heeft woensdagavond een felle brand een pas gerenoveerde belle epoquewoning in de Muscarstraat volledig vernield. De vlammen sloegen ook over naar het huis van de buren. Tijdens de bluswerken zijn een Oostendse brandweerman en een omstaander gewond geraakt. Honderden mensen keken toe hoe één van de mooiste historische gevelrijen van de stad door de brand werd toegetakeld. De twee villa’s waren beschermd.

Alle huizen aan de zuidkant van de Oostendse Muscarstraat zijn beschermde monumenten. Toen de brandweer arriveerde zagen ze dat de zware uitslaande brand zich vooral aan de achterkant van het herenhuis bevond. Zelfs een half uur na de eerste bluswerken sloegen de vlammen metershoog door het dak. Het vele hout in de oude woningen zorgde voor een bijzonder felle brand. De brandweer kon niet verhinderen dat een aanpalende villa vuur vatte.

Tijdens de bluswerken kreeg een Oostendse brandweerman ook stukken van het brandende plafond op zich. Hij werd samen met een licht gewonde omstaander afgevoerd naar het Serruysziekenhuis.

De belle epoquevilla was de laatste jaren grondig gerenoveerd door een jonge Oostendenaar. Hij zag zijn werk in vlammen opgaan, want het gebouw liep zware schade op. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het huis was bewoond en het duurde tot half negen voor de brandweer kon bevestigen dat er niemand was omgekomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.