‘Brand’ op industrieterrein Kwakkel in Lichtervelde blijkt alarmoefening

Redactie KW

De Lichterveldse brandweer rukte vrijdagavond massaal uit voor een brand bij Trappen Popelier op het einde van de Industrielaan in Lichtervelde, maar het bleek om een alarmoefening te gaan.

Het voltallige brandweerkorps van Lichtervelde werd vrijdagavond rond 20 uur opgeroepen voor een brand bij Trappen Popelier in de Industrielaan, op industrieterrein Kwakkel. Het bleek echter om de jaarlijkse alarmoefening te gaan. “De brandweermannen wisten van niets en dachten dus dat het om een echte brand ging toen ze opgeroepen werden”, aldus commandant Joost Vanderhaeghe.

“Tevreden over de opkomst”

“Voor ons is dit een test om te kijken hoeveel man er komt opdagen bij dergelijke oproep. Ik heb ze nog niet geteld, maar ik schat dat er 20 tot 25 brandweermannen aanwezig zijn. Ik ben tevreden met de opkomst, zeker voor een vrijdagavond. Het is ook een oefening om te zien hoe het team reageert in een situatie als deze. Zo moesten ze terreinkennis hebben om te weten waar de wateraansluiting zich bevond. Door dit soort oefeningen zijn we voorbereid wanneer het écht brandt.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.