Boze boer vernielt gloednieuw voetbalveld in Snaaskerke

Redactie KW

Consternatie alom in de anders zo rustige poldergemeente Snaaskerke. Zondagavond heeft een boze boer onherstelbare schade toegebracht aan het gloednieuwe voetbalveld van SK Snaaskerke.

De boer reed met tractor en ploeg het veld op en trok over de ganse lengte van het veld een zevental sleuven van een kleine halve meter breedte. “Er werd ook serieuze schade toegebracht werd aan een graafmachine”, zegt burgemeester Bart Halewyck. De betrokken landbouwer behoort, samen met zijn moeder en broers, tot de verkopers van het perceel landbouwgrond waarop het tweede veld van SK Snaaskerke werd aangelegd. Hij verklaarde zich een viertal jaar geleden akkoord met de verkoop, maar is het sindsdien om onduidelijke redenen niet meer eens met de aanleg van een voetbalveld op het perceel dat hij vroeger bewerkte.

PV opgesteld

Woensdag was er een coördinatievergadering waar de aannemer, het studiebureau, het schepencollege, de voorzitter van SK Snaaskerke en een advocaat aanwezig waren. Vanzelfsprekend werd ook al PV opgesteld. Er werd onder meer vastgesteld dat het veld afgezet was met ‘heras’-afsluitingen. Het betreden gebeurde dus op privé domein, wat bij een eventuele rechtszaak een bezwarende omstandigheid is. Eveneens bezwarend is dat de dader met een ploeg rondreed buiten het ploegseizoen, wat wijst op voorbedachtheid.

Feest in mineur?

De aanleg van een tweede voetbalveld voor SK Snaaskerke heeft een lange voorgeschiedenis. Alles werd in het werk gesteld om in augustus 2011, volgende maand, tot de plechtige inhuldiging van het nieuwe veld te kunnen overgaan. Een mijlpaal in de geschiedenis van SK Snaaskerke die dan precies vijftig jaar zal bestaan. Het ziet er naar uit dat dat nu een feest in mineur kan worden.

Bekijk hier de reportage

(AN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier