Bouwinspectie legt werken Den Aert stil

Redactie KW

De renovatie- en instandhoudingswerken aan zaal Den Aert werden vorige week stilgelegd door de bouwinspectie. Aan de omheining rond het gebouw hangt een document met de reden : Den Aert werd ontmanteld tot op de ruwbouw – enkel de buitenmuren werden behouden, ook het volledige dakgebinte is verwijderd – zonder te beschikken over een stedenbouwkundige vergunning.

Eigenlijk draait de discussie om wat de instandhoudingswerken juist inhouden. “Normaal hadden we voor de voorziene werken geen vergunning nodig omdat er in deze fase geen volumeverandering is. De uitbouw komt later aan bod”, zegt schepen van Openbare Werken Marc Debie (CD&V).

“Met wat nu gebeurt, is niemand gebaat. De aannemer niet, wij niet en zeker ook de bevolking niet, want de mensen verlangen ernaar deze zaal terug te kunnen gebruiken”, aldus nog de schepen.

“Elke dag dat de werken stilliggen is er een te veel, want stilliggen betekent bijkomende kosten. Daarom namen we vorige dinsdag contact met de bouwinspectie om een oplossing te zoeken. De toestand is eigenlijk ook een beetje onbegrijpelijk, want de gemeente wist van niets. Van een buurman van Den Aert hebben we vernomen dat er een papier van de bouwinspectie hing. Er zou wel een brief onderweg zijn. Met de architect en alle betrokken partijen gaan we zo snel mogelijk rond de tafel zitten om er voor te zorgen dat het werk weer vooruitgaat.” (PCW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 17 april 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.