Bouw nieuwe jeugdherberg De Ploate Oostende is gestart

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft vanochtend het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe jeugdherberg van Oostende. De nieuwe jeugdherberg De Ploate komt in de Langestraat en heeft een capaciteit van 170 bedden. De bouwwerken zullen ongeveer een jaar duren. Eens het gebouw klaar is, zal Toerisme Vlaanderen de jeugdherberg aankopen voor 7,5 miljoen euro.

“De nieuwe jeugdherberg van Oostende past in de inhaalbeweging voor jeugdinfrastructuur die ik tijdens deze regeerperiode wil realiseren. Zij zal de jonge reiziger een mooie, kwaliteitsvolle en hedendaagse accommodatie bieden voor een toegankelijke prijs”, zegt Bourgeois

Bestaande jeugdherberg wordt verkocht

Naast Oostende worden er met de inhaalbeweging nog jeugdherbergen en jeugdhostels gerealiseerd in Brugge, Brussel, Hasselt, Kortrijk, Brasschaat, Lier en Diest. De firma Maes-Van Roey bouwt de nieuwe Toerisme Vlaanderen jeugdherberg op de plaats van het voormalige Hotel Admiral in de Langestraat, dat net voor de zomervakantie is gesloopt. De opening is gepland voor eind 2013, vzw Vlaamse Jeugdherbergen zal ze exploiteren. De bestaande jeugdherberg De Ploate zal na de opening van de nieuwe verkocht worden met de voorwaarde dat er op die plaats een toeristisch project wordt gerealiseerd.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier