Bossuyt, De Craemer en Van Nieuwkerke niet terug naar Vlaams Parlement

Redactie KW

Stilaan wordt duidelijk wie na de nodige herschikkingen in het Vlaams parlement zal zetelen. Voor sommigen die er al een tijdje hebben doorgebracht is het na zondag onherroepelijk voorbij. Dat is zo voor Gilbert Bossuyt en André Van Nieuwkerke van de SP.a en voor Gino De Craemer die nu kandidaat was voor Lijst De Decker.

Gilbert Bossuyt haalde zondag zonder veel campagne te voeren nog ruim 7500 stemmen als voorlaatste op de SP.a lijst. Niet genoeg om een zitje binnen te rijven maar dat was ook niet meteen de inzet. Burgemeester Bossuyt van Menen is 62 en zit al bijna 30 jaar in het parlement. In 2003 was hij een tijd Vlaams minister.
Ook André Van Nieuwkerke uit Brugge is er niet meer bij. Hij heeft er bijna 15 jaar parlementair werk opzitten. Zondag haalde hij als lijstduwer meer dan 6200 stemmen bij de SP.a en dus niet genoeg.

En ook Gino De Craemer van Lijst De Decker is z’n zitje kwijt. Hij begon z’n loopbaan bij het Vlaams Belang, stapte over naar de N-VA en raakte twee jaar geleden in het Vlaamse parlement. Hij kwam vooral in het nieuws met z’n overstap naar Lijst De Decker waar hij zondag helaas niet in de prijzen viel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.