Boro krijgt nieuwe milieuvergunning tot 2030

Redactie KW

Het stadsbestuur verleende aan het bedrijf Boro een milieuvergunning tot in 2030. Het vroegere textielbedrijf aan de Veldstraat focust verder op de opslag van goederen en het afwerken van halfafgewerkte textielproducten.

Na een proefvergunning verleende het Roeselaars stadsbestuur aan Boro nu een vergunning tot 2030. Het bedrijf was vroeger regelmatig in het nieuws als gevolg van verschillende vormen van overlast. Door de crisis werden de textielactiviteiten zwaar teruggeschroefd. Het bedrijf houdt zich nu enkel nog bezig met de opslag van goederen en het afwerken van halfafgewerkte textielproducten. In de proefvergunning werden verschillende voorwaarden opgelegd met betrekking tot het laden en lossen. Vooral in de Seringenstraat was de bezorgdheid heel groot.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle transporten via de Veldstraat plaatsvinden, een beperkt deel (3 procent) via de Guido Gezellelaan en de Seringenstraat. In de loods worden in hoofdzaak palletten opgeslagen en een klein deel wordt gebruikt voor de opslag van chocoladeproducten. Tijdens de proefperiode werden geen klachten geuit. De milieuvergunning – mits een aantal voorwaarden om de hinder tot een absoluut minimum te beperken – werd toegekend tot 2030. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.