Bootsmannen- en loodsenbedrijf Brabo breidt uit naar Zeebrugge

Redactie KW

Brabo, de coöperatieve vennootschap die in de haven van Antwerpen onder meer instaat voor de beloodsing in de dokken en het aanmeren van de schepen, heeft een belang van 50 procent genomen in de cvba Zeebrugse Bootsmannen, die in de kusthaven voor het merendeel van de meer- en ontmeerverrichtingen instaat. Dat schrijft De Lloyd vrijdag in zijn e-Lloyd.

Naar verluidt worden de krachten gebundeld om aan scheepvaartoperatoren optimale en havenoverschrijdende diensten te kunnen verlenen tegen billijke en concurrentiële tarieven. Tal van scheepvaartklanten kiezen immers niet voor de ene of andere haven maar spreiden hun belangen en trafieken over beide havens, schrijft De Lloyd. Bedoeling is ook het bestaande bootsmanwerk uit te breiden met andere diensten als schoonmaak, pollutiebestrijding, brandwacht enzovoort.

Het directiecomité van de Zeebrugse Bootsmannen wordt voorgezeten door Ronny Vermael, die wordt bijgestaan door Thierry Vermael, Ronny Detienne en Diederik Cogghe. Robert Restiau wordt voorzitter van de nieuwe vennootschap. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.