Boodschap zigeuners slaat niet aan

Redactie KW

Er is tot nog toe geen interesse voor de gebedsvieringen van de zigeuners die in Sint-Joris bij Nieuwpoort hun tenten opsloegen. De honderden zigeuners die tijdelijk in het polderdorpje kamperen maken deel uit van een internationale religieuze beweging ‘Vie et Lumière’. Toen ze begin deze week onverwachts neerstreken in Sint-Joris zorgde dat voor opschudding. Om iedereen van hun goeie bedoelingen te overtuigen nodigden ze de inwoners en toeristen uit om een viering bij te wonen.

Eén voor één kwamen de gelovigen vanochtend naar voren om het woord van God te verkondigen. Ze hadden gerekend op een massale toestroom van mensen van buiten af want hun boodschap geldt voor iedereen.

Johnny Michelet van ‘Vie et Lumière’: “Over heel Europa worden er tenten opgericht om het Woord Gods te prediken. Jezus is verrezen en brengt het geluk en het vooruitzicht op een beter leven voor iedereen die er voor openstaat”.

De zigeuners maken deel uit van een evangelische beweging in Frankrijk. Voor het verkondigen van hun boodschap trekken ze in de zomermaanden rond.

DSK : OSCAR HALLEZ

VIE ET LUMIERE

QUOTE : Ik ben schilder en doe ook allerlei onderhoud. Inde winter verblijven we in Bretagnee. Dara beschikken we ove reen terrein. We zijn daar goed georganiseerd en hebben daar 3 maal per week een gebedsdienst.

De deur blijft bij VIE ET LUMIERE wagenwijd openstaan voor iedereen die wil getuigen en meebidden. Ieder avond om halfnegen vindt er in de tent een bijeenkomst plaats.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.