Bonden Bekaert hebben een gesprek met topman Bert De Graeve

Redactie KW

De vakbonden hebben vanmiddag gesproken met de topman van Bekaert Bert De Graeve. Ze hadden aangedrongen op een ontmoeting nadat bleek dat De Graeves wedde met een derde is gestegen en dat terwijl het bedrijf eerder meer dan 600 ontslagen aankondigde. De onderhandelingen over die ontslagen lopen intussen erg stroef. Het gesprek vanmiddag duurde meerdere uren.

Om twee uur had De Graeve een afspraak met de vakbonden in Kuurne. De topman liet zich sinds de commotie die ontstond na de meer dan 600 ontslagen nog niet laten zien. Bij aankomst wist hij vanmiddag alvast ook de pers te ontwijken. Het salarispakket van 1,78 miljoen euro van De Graeve, een stijging met ruim een derde, was voor de bonden de druppel om een onderhoud met de topman zelf te eisen en daar is hij dan toch op ingegaan.

Tijdens dit gesprek heeft Bert De Graeve benadrukt bekommerd te zijn voor het welzijn van alle medewerkers en hun families wereldwijd. Zijn prioriteit voor deze onderhandelingen is om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de betrokken medewerkers, via constructief overleg en met een fair sociaal plan.

Daling loon

Met betrekking tot zijn verloning liet de CEO van Bekaert duidelijk verstaan dat zijn verloning met betrekking tot 2011 (waarbij het vast onderdeel reeds werd gepubliceerd en het variabel deel begin 2012 werd bepaald maar pas wordt gepubliceerd in 2013), een substantiële daling inhoudt en terugvalt op het niveau van de jaren vóór het uitzonderlijke jaar 2010. Verder lichtte hij toe dat het vaste deel in 2012 werd bevroren en dat zijn doelstellingen voor de komende jaren betrekking hebben op het opnieuw sterker maken van Bekaert, in België en wereldwijd.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws vanaf 18u00

Bonden Bekaert hebben een gesprek met topman Bert De Graeve

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.