Bombardier verhuist boekhouding naar Roemenië en Filipijnen

Redactie KW

Bij trein- en tramconstructeur Bombardier Transportation in Brugge staan zeven jobs op de helling door de intentie van de Europese directie om de boekhouding te verplaatsen naar Roemenië en de Filipijnen. Het aantal jobs op de boekhouding in Brugge zal daardoor dalen van negen naar twee.

De afvloeiingen komen er naast een plan dat eerder werd aangekondigd en waarbij 25 bedienden moeten afvloeien. ACV-CSC Metea wijst op de noodzaak aan nieuwe bestellingen.
De verhuis van de boekhouding werd vorige week aangekondigd op de ondernemingsraad. Bij Bombardier Transportation in Brugge werken nu 332 bedienden en 504 arbeiders.

“Hopen op nieuwe orders”

ACV-CSC Metea wijst op de nood aan nieuwe lokale bestellingen voor het Brugse bedrijf. In 2010 zal zowat een derde van de arbeiders op tijdelijke werkloosheid worden gezet wegens gebrek aan orders. “We hopen op enkele nieuwe orders uit eigen land”, zegt vakbondsvertegenwoordiger Steven Bogaert. “Er is de optie van een contract met de NMBS voor bijkomende nieuwe dubbeldekrijtuigen. Daarnaast is het uitkijken naar de offerte van De Lijn voor nieuwe trams voor de kust en het binnenland. We hopen door deze contracten op werk in de ateliers vanaf 2013.”

Akkoord komt onder druk

Tussen de vakbonden en de directie in Brugge bestaat een akkoord met werkzekerheid voor 350 voltijdse jobs tot 2013. “Dit akkoord komt onder druk te staan van bovenaf”, zegt Steven Bogaert. “Daarom zijn de nieuwe bestellingen van de lokale markt van groot belang.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.