Boezinge treft het niet in Croky Cup en wacht lange rit naar Couvin

© VDB
Redactie KW

Ook bij Sassport Boezinge is de voorbereiding op het nieuwe seizoen volop aan de gang. In de tweede voorronde van de Croky Cup maken Daymon Billiet en Sassport zich op voor een lastige en verre verplaatsing naar het Namense RES Couvin-Mariembourg.

Iets meer dan 200 kilometer reizen, een onbekende maar bovenal sterke tegenstander. Je kan de volgende opdracht in de Croky Cup voor Sassport Boezinge tegen RES Couvin-Mariembourg bezwaarlijk een sexy loting noemen. “Dat kan je inderdaad wel stellen”, lacht spits Daymon Billiet. “Ik moet toegeven dat ik absoluut niks weet over die ploeg, behalve dat ze in tweede amateurklasse spelen en dus wel een aardig potje zullen kunnen voetballen. Uiteraard hadden we liever een streekgenoot getroffen, maar anderzijds heeft deze wedstrijd ook zijn charmes. Een onbekende tegenstander, die ongetwijfeld een ander type voetbal zal spelen, kan anderzijds alleen maar leerrijk zijn in de voorbereiding op het komende seizoen. Onze ambitie is alvast om een ronde door te stoten en wie weet kunnen we onze supporters dan een mooie affiche aanbieden.”

Ik voel vertrouwen en het samenspel met Vandamme gaat steeds beter

Sassport Boezinge miste vorig seizoen op een haar na de eindronde en lijkt zich dit seizoen nog gevoelig versterkt te hebben. “We hebben onze sterkhouders kunnen behouden en met de gerichte versterkingen waait er een positieve wind door de Boezingse rangen”, gaat de Harelbekenaar verder. “In onze eerste voorrondematch van de Croky Cup tegen Nieuwkerke vorig weekend (2-0-winst red.) merkte je duidelijk dat er voort wordt gebouwd op de automatismen van vorig seizoen. Aan ons voetballend systeem zal dus zeker niks veranderen. Het is wel zo dat er momenteel nog te veel afval in ons spel sluipt, maar in deze fase van de voorbereiding is dat normaal. We hebben vorig seizoen een mooie basis gelegd, aan ons om daarop verder te bouwen en als ploeg nog enkele stappen vooruit te zetten.”

De 23-jarige Daymon Billiet greep eind vorig seizoen een basisplaats in de spits en lijkt die goede vorm nog steeds vast te hebben. “Het loopt inderdaad goed. Ik voel veel vertrouwen van de coach en het samenspel met Laurent Vandamme voorin gaat steeds beter. We voelen mekaar heel goed aan en hopen dit seizoen brokken te maken. We zijn een jonge ploeg met enorm veel progressiemarge en je voelt dat iedereen zich ten dienste stelt van het collectief. Onze reeks is gevoelig versterkt, maar als iedereen fit blijft, mogen we zeker een mooie plaats in het klassement nastreven.” (TV)

Zondag 4 augustus om 16 uur: RES Couvin-Mariembourg – Sassport Boezinge.