Boekenbox Westvleteren genomineerd voor Prijs van het Religieuze Boek

Redactie KW

Dat project van Uitgeverij Davidsfonds was het sluitstuk van de jongste fase in de geschiedenis van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren: de bouw van een nieuw kloosterpand, in de traditie van de cisterciënzerorde.

De drie boeken met de titels ‘Geschiedenis’, ‘Spiritualiteit’ en ‘Bouwen aan de toekomst’ geven samen een compleet beeld van het leven in en rond de abdij, vanaf de stichting in 1831 tot op vandaag. Deze drie boeken belichten op een aparte manier de historiek, de spiritualiteit en het recente bouwverhaal van de trappistenabdij.

Voor het eerst de geschiedenis te boek gesteld

De box is uniek want broeder Johannes Lootens, archivaris, schreef de geschiedenis van de abdij voor het eerst neer, op basis van buitengewone archiefstukken. In zijn gesprekken met ‘abdijverwanten’ peilde Peter Rossel naar de voeling met de spiritualiteit die de abdijgemeenschap van Westvleteren beleeft. Eveneens beschrijft hij het bouwverhaal. Het boekdeel van abt Manu Van Hecke is gebaseerd op conferenties die hij hield voor zijn eigen gemeenschap, voor andere religieuze gemeenschappen en voor een breder publiek. De fotografie in deze prestigieuze boekendoos is van Michel Vanneuville.

Rik Torfs voorzitter jury

De Prijs van het Religieuze Boek bekroont een boek waarin de evangelische boodschap centraal staat vanuit een christelijk perspectief. Dit is een initiatief van de Uitgevers van de Katholieke Periodieke Pers (VUKPP) en het kadert binnen de maand van de spiritualiteit. KUL-rector Rik Torfs zit de jury voor. De twee andere genomineerde boeken zijn ‘In godsnaam’ van Annemie Struyf en ‘Via crucis’ van Bart Daelemans.

>> Stemmen kan hier : http://www.maandvandespiritualiteit.be/breng-uw-stem-uit/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.