Boek over geestelijke gezondheidszorg op Werelddag van Geestelijke Gezondheid

“IK WAS GESTOORD: ZEI MEN … DACHT IK “ van Cathy Van Gorp is een boek dat zowel hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg als de mensen die er een beroep op doen moet aanspreken.
Redactie KW

“IK WAS GESTOORD: ZEI MEN … DACHT IK ” van Cathy Van Gorp is een boek dat zowel hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg als de mensen die er een beroep op doen moet aanspreken. De auteur is al jaren aan de slag als psychotherapeute in het Brugse centrum voor psychische revalidatie INGELBURCH. Het boek verscheen als aanloop naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid die vandaag plaatsvindt.

Net als het revalidatiecentrum INGHELBURCH wil het boek een brug slaan tussen de gewone wereld en de patiënt met psychische problemen. Dat doet Cathy Van Gorp aan de hand van 15 verhalen. Als psychotherapeute spreekt zij liever van een inkijk in het leven. Zoals bijvoorbeeld bij Francine De Langhe die in het boek haar relaas doet over haar depressie.

Het stigma van psychiatrische patiënt weegt zwaar door. Die mensen voelen zich slecht in hun vel, maar de reacties van familie of collega’s op het werk maakt hen bang om hulp in te roepen. Eén op de 4 Vlamingen kampt met psychische problemen. Met “IK WAS GESTOORD: ZEI MEN … DACHT IK” wil de auteur de taboes en de clichés aanpakken en doorbreken. Het boek is uitgegeven bij Roularta Books.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.