BMT Aerospace (Watteeuw Oostkamp) rijft Airbusorder van 50 miljoen euro binnen

Redactie KW

BMT Aerospace mag een order van liefst 50 miljoen euro inschrijven van vliegtuigbouwer Airbus. ?Door dit contract van 50 miljoen euro is onze technologie aan boord van 800 nog te bouwen passagiersvliegtuigen van het type A350 XWB”, zegt de tevreden bedrijfsleider Luk Roels.

BMT Aerospace is een entiteit ontstaan uit het in de regio beter bekende tandwielconstructiebedrijf Watteeuw met thuisadres aan de Kampveldstraat 51 in Oostkamp. BMT Aerospace omvat alle (hoogtechnologische) luchtvaarttoepassingen van het bedrijf.

Extra tewerkstelling

De tandwieltoepassingen van BMT Aerospace maken ondertussen deel uit van de nieuwste vlaggenschepen 787 van Boeing en de A380, de superjumbo van Airbus. „Het contract dat we dit weekend in de wacht sleepten, omhelst een inbreng van ons bedrijf in de op stapel staande bouw van de A350 XWB. Dit is een nieuw Airbustoestel met een extra brede romp. XWB staat immers voor extra wide body. Het gaat in eerste instantie om 800 vliegtuigen, waarvan de eerste assemblage start in 2011 en waarvan de eerste commerciële vlucht in 2013 is gepland. Dit type zou volgens de Airbus-ingenieurs een kwart economischer zijn dan de vorige generatie vliegmachines”, aldus nog onze gesprekspartner, die trots meedeelt dat BMT Aerospace wereldwijd markleider is in het luchtvaartsegment van de tandwieltechnologie.

De kostprijs van zo’n vliegtuig bedraagt liefst 200 miljoen euro…

Met het nieuwe contract is voor het Oostkampse bedrijf een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid. „De bestelling is uiteraard goed nieuws voor ons bedrijf en dankzij het order is ook de tewerkstelling voor enkele jaren verzekerd. Ik verwacht dat we op termijn in totaal nog een tiental extra mensen aan de slag kunnen krijgen door deze nieuwe opdracht. Het gaat om nieuwe banen in zowel de engineering als in de werkplaats”, laat onze gesprekspartner verstaan, terwijl hij tussendoor meegeeft dat het bedrijf nog steeds openstaande vacatures heeft voor geïnteresseerden die kennis hebben van cnc-machines en flexibel in ploegenstelsels willen werken. (Tony Storme)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 6 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.