Blokkervestiging in Het Pand in Waregem verhuist

Redactie KW

De winkelketen Blokker zal vanaf 1 juli op een andere locatie in Het Pand huizen. Het filiaal naast de stadswinkel verhuist dan naar één ruimte naast Smatch. Door de verhuizing kan de stadswinkel uitbreiden en komt de dienst bevolking daar terecht.

“De bedoeling is om de stadswinkel met het huidige Blokkerfiliaal ernaast uit te breiden”, zegt eerste schepen Rik Soens. Beide Blokkerwinkels zullen op de nieuwe locatie weer één geheel vormen en gaan zo’n 660 m² oppervlakte bekleden. Door de vrijgekomen Blokkerruimte kan de stadswinkel in die richting uitbreiden en komen de diensten bevolking en burgerlijke stand naar beneden.

Toen Smatch het pand van de voormalige Unic innam, bleef een derde van die ruimte vrij. “Het was moeilijk om daarvoor huurders te vinden”, zegt de schepen. “De nieuwe Blokker krijgt twee ingangen: via de hoofdingang van Smatch, waar je Blokker zal kunnen betreden zonder de supermarkt te moeten binnenwandelen, en naast Atlas Reizen.”

De vrijgekomen ruimte van de Blokker-speelgoedwinkel zal normaal gezien door dameskledingzaak Jane D. Style worden ingepalmd, maar dat moet nog worden goedgekeurd.

(SVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier