Bissegem promoot gebruik van parkeerhavens aan Sint-Vincentiusschool

Er wordt aangeraden aan ouders die hun kinderen naar school brengen om te parkeren op één van de parkeerhavens. © Getty Images
Redactie KW

Nu de wintertijd van kracht is, moeten veel leerlingen opnieuw in het donker naar school. De Sint-Vincentiusschool pakt daarom in samenwerking met de ouderraad en Stad Kortrijk uit met een actie ‘Veilig naar school’.

Eerder dit jaar werd een nieuwe en veilige verbinding gerealiseerd naar de Sint-Vincentiusschool in Bissegem.Ook de toegang voor auto’s tot de Rietputparking via Bissegemplaats behoort tot het verleden. Bovendien kregen alle gemachtigd opzichters onlangs een degelijke uitrusting. Allemaal acties om de verkeersveiligheid van de kinderen op weg van en naar school te garanderen.

Parkeerhavens

Parkeren rond de schoolomgeving zorgt vaak voor onnodige verkeersdrukte en onveiligheid. Daarom vraagt de school met aandrang om de auto enkel te parkeren waar dit is toegestaan. Parkeren op het voetpad, het fietspad, op een zebrapad, op witte arceringen… horen daar niet bij. Om die redenen moedigen zij alle ouders aan hun auto te parkeren op één van de vier parkeerhavens. Zo hoopt de school meer auto’s te onttrekken uit de Driekerkenstraat. Ouders die hun auto bijvoorbeeld parkeren op het Vlaswaagplein moeten slechts vijf minuutjes wandelen tot het oude gemeentehuis. Op die plaats zorgen gemachtigde opzichters dat de kinderen veilig de steenweg oversteken. De ouderraad bezorgde alle ouders een brief met een duidelijk overzicht van de parkeermogelijkheden:

Parking Vlaswaagplein (OC Troubadour): Wordt best gebruikt voor zij die daarna richting Gullegem/Heule moeten rijden. Wie daar parkeert, zal zo de drukke schoolomgeving vermijden. Vijf minuten stappen en de gemachtigde opzichter zorgt voor een veilige oversteek van jouw kind.

Parking Vlienderkouter: Ligt langs de Meensesteenweg. Best te gebruiken voor zij die daarna richting R8 of Wevelgem moeten. Slechts drie minuten wandelen tot aan het oud-gemeentehuis waar een gemachtigd opzichter jouw kind veilig de steenweg laat oversteken.

Parking van het woonzorgcentrum: Ligt op het einde van de Hendrik Dewildestraat. Slechts 1 minuut wandelen tot aan de schoolpoort! Best te gebruiken voor zij die daarna richting Marke rijden.

Parking Rietput: Voorstel om deze parking zoveel mogelijk te vermijden. Als je die gebruikt moet je immers twee keer de schoolomgeving passeren en maak je de files langer.

Stad Kortrijk ondersteunt deze acties. Zij geeft de Sint-Vincentiusschool de toestemming om elke schooldag tussen 7.45 en 8.30 uur de toegang voor auto’s deels te verbieden op Bissegemplaats. De parking ter hoogte van ‘t Dul Konijn kan wel nog gebruikt worden. Bissegemplaats zal voor auto’s tijdens het spitsuur dus enkel via de steenweg te bereiken zijn (tot aan ‘t Koningshof).

Op vraag van de schoolgemeenschap zal de politie, samen met de preventiedienst, het foutparkeren vanaf het begin van deze week niet meer tolereren. In een eerste fase worden chauffeurs in de omgeving van de Hendrik Dewildestraat en de Rietput aangesproken over hun gedrag. In een latere fase zal de verkeerspolitie overtredingen met een GAS-bekeuring sanctioneren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier