Vandaag zijn we Goede Vrijdag, dus besloot bisschop Lode Aerts een boodschap op te nemen voor de mensen thuis. Dat deed hij niet vanuit zijn vertrouwde omgeving, maar nabij het woon- en zorgcentrum Regina Coeli in Sint-Andries.

"Op Goede Vrijdag werd Jezus door zijn leerlingen in de steek gelaten, Hij voelde zich angstig en alleen. Velen zullen zich vandaag in dit gevoel herkennen, zeker wie in woon- en zorgcentra verblijven. Gelukkig worden ze omringd door vele goede zorgen en steunen vrienden en familie hen via telefoontjes, attenties...", klinkt het.

"Ze doen wonderlijk werk, net zoals veel anderen daarbuiten vandaag. Kassiersters, pakjesbezorgers, politieagenten, apothekers en zoveel anderen. Al die mensen tonen waar het in ons leven écht op aankomt. Op zorg en nabijheid, op trouw en engagement. Daarin werkt de liefde. En daarin zien we God aanwezig."

De volledige boodschap vind je hieronder:

Vandaag zijn we Goede Vrijdag, dus besloot bisschop Lode Aerts een boodschap op te nemen voor de mensen thuis. Dat deed hij niet vanuit zijn vertrouwde omgeving, maar nabij het woon- en zorgcentrum Regina Coeli in Sint-Andries."Op Goede Vrijdag werd Jezus door zijn leerlingen in de steek gelaten, Hij voelde zich angstig en alleen. Velen zullen zich vandaag in dit gevoel herkennen, zeker wie in woon- en zorgcentra verblijven. Gelukkig worden ze omringd door vele goede zorgen en steunen vrienden en familie hen via telefoontjes, attenties...", klinkt het."Ze doen wonderlijk werk, net zoals veel anderen daarbuiten vandaag. Kassiersters, pakjesbezorgers, politieagenten, apothekers en zoveel anderen. Al die mensen tonen waar het in ons leven écht op aankomt. Op zorg en nabijheid, op trouw en engagement. Daarin werkt de liefde. En daarin zien we God aanwezig."De volledige boodschap vind je hieronder: