Frank Lambert (41) en Kristina De Backer (40) runnen hun landbouwbedrijf in de Steenstraat al sinds 2000. "Daarvoor waren mijn ouders, grootouders en zelfs overgrootouders op deze boerderij actief. Als ik er een geschiedenisboek zou bijnemen, gaat het familieverhaal terug tot diep in de jaren 1800. Wij zijn de vijfde generatie die hier actief is." De boerderij telt enerzijds 1.100 varkens - waaronder het ras Seigneur de Vidaigne - en nog eens een tachtig runderen. Acht jaar geleden startten Frank en Kristina met hun hoevewinkel Milki, waarbij ze onder meer melkproducten als ijs en yoghurt verkopen - het bekende verhaal van de korte keten. "Onze koeien hebben een biologisch label", zegt Frank. "We gebruiken bijvoorbeeld geen kunstmeststoffen of geïmporteerde voeding, en dienen enkel antibiotica toe als het écht moet. Onze biokoeien produceren misschien ietsje minder melk, maar we houden van onze dieren en dragen er ook zorg voor."
...