Binnenkort twee afdelingen SP.a in Menen?

Redactie KW

Het ziet ernaar uit dat de meningsverschillen binnen de SP.a van Groot-Menen nooit meer bijgelegd zullen raken. Acht partijleden, onder wie schepen Karl Debuck en OCMW-voorzitter Claude Vancoillie willen opnieuw een aparte werking voor het centrum van Menen. De bom is maandagavond ontploft nadat Vancoillie uit de fractievergadering werd gezet.

De socialisten van Groot-Menen zijn al langer in twee kampen verdeeld. Aan de ene kant is er burgemeester Gilbert Bossuyt en zijn getrouwen uit Lauwe. Aan de andere staan acht mandatarissen uit Menen zelf, onder wie schepen Karl Debuck en OCMW-voorzitter Claude Vancoillie. Na maanden geruzie over de OCMW-begroting en de komst van een nieuw partijbestuur leken de plooien min of meer gladgestreken. Maar sinds de fractievergadering maandagavond zit het er weer bovenarms op

Op het provinciale hoofdkwartier van de SP.a in Brugge is nog geen formele vraag binnengekomen om een nieuwe SP.a-afdeling op te richten. Het zou ook niet kunnen, want volgens de partijstatuten kan er per gemeente maar één SP.a-afdeling bestaan.

Burgemeester Gilbert Bossuyt wil niet reageren op de hele zaak, en ook de nieuwe secretaris van SP.a van Menen is karig met commentaar. Maar of het nog ooit goed komt is zeer de vraag, want het kamp van de schepen en de OCMW-voorzitter wil een nieuwe aparte SP.a-afdeling oprichten.

De SP.a zelf zegt dat er statutair geen twee afdelingen in eenzelfde gemeente kunnen bestaan. De partij vraagt dan ook dat beide kampen zich verzoenen.

(ld)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.