Bijna 40 procent minder vracht op Oostendse luchthaven in juli (WILOO)

Redactie KW

Op de luchthaven van Oostende werden in juli 4.063 ton goederen behandeld, tegen 6.621 ton vorig jaar. Het gaat om een daling met 38,6 procent, zo beweert de actiegroep WILOO woensdag. Volgens WILOO is het van 1995 geleden dat er nog zo weinig vracht werd behandeld.

De vzw, die strijd voert voor de leefbaarheid rond de luchthaven, wil dat Oostende sluit of zich beperkt tot een kleine passagiersluchthaven.

Het aantal eigen vrachtvluchten zou in juli gelijk zijn gebleven, maar
hun bezetting lag lager. Het aantal vluchten in transit lag dan weer veel lager. WILOO verwijst daarbij naar een aantal militaire vluchten die uitbleven.

De actiegroep is ook niet te spreken over de cijfers die de
luchthavenverantwoordelijken rapporteren. Eind juli vroeg WILOO aan Vlaams minister voor Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) een onafhankelijke externe doorlichting van de administratieve diensten van de Dienst Autonoom Bestuur (DAB) op de luchthaven.

De actiegroep klaagt vooral over de rapportage aan de Overlegcommissie Luchthaven Oostende (OLO) in het kader van de lopende milieuvergunning. Er zouden regelmatig fouten sluipen in de cijfers over de nachtbewegingen en de individuele geluidsmaat per vliegtuig. De milieuvergunning geldt voor twintig jaar. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.