Bijna 20.000 mensen bezochten filmfestival

Redactie KW

De derde editie van het filmfestival van Oostende is door 19.800 mensen bezocht. Vorig jaar waren dat er een 400-tal meer, maar het festival duurde toen elf dagen.

“We zijn blij dat we ondanks de tropische temperaturen op zo’n korte tijd toch bijna evenveel bezoekers naar de bioscoop lokten”, zei afgevaardigd bestuurder Peter Craeymeersch. Het zevendaags festival wordt vanavond afgesloten met de première van “My Queen Karo” van Dorothée van den Berghe, in aanwezigheid van de cast. Dan worden ook de winnaars van de kortfilmwedstrijd bekroond. Greet Verluyten won met “Wat vertrouwen kan doen” de Prijs van het Publiek. Gwenny Cooman sleept de Prijs van de Jury in de wacht met “Continuüm”.

Vandaag werd ook aangekondigd dat de films van eigen bodem voortaan het gezicht worden van het filmfestival van Oostende. Dat zal bovendien jaarlijks de “Prijzen van de Vlaamse Film” uitreiken en zal daarvoor samenwerken met Flanders Image en de filmsector. De eerste uitreiking vindt in het voorjaar in het Kursaal van Oostende plaats.

De organiserende vzw Les Films du Bord de Mer kondigde ook aan dat ze zal overgaan tot een jaarwerking waarbij ze in de stad avant-premières zal organiseren van Vlaamse films.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO of kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.