Bid-boek WK tot tweemaal toe tegen de straatstenen

Het bidbook maakte onzacht kennis met de Brugse grond (Foto TBR)
Redactie KW

De voorstelling van het bid-book waarin Brugge haar kandidatuur voorstelt het WK voetbal 2018 of 2022 verliep niet van leien dakje. Het boek doet alle steden aan en voor het tranport wordt telkens gekozen voor een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Maar in Brugge crashte het karretje in kwestie en belandde het bid-boek op de grond.

Groene vervoersmiddelen moeten het bidboek het hele land rond brengen. Zo kwam de delegatie van Charleroi met de trein aan in Brugge. Vanaf het stationsplein ging het dan per fiets naar het Stadhuis. Het fietskarretje werd achterop de fiets van burgemeester Patrick Moenaert gemonteerd, maar in de eerste bocht richting Minnewater ging het al mis en ging het karretje met het boek onderuit.

Tot tweemaal toe tegen de stenen

De schade bleef beperkt maar een honderdtal meter ging het gevaarte voor de twee keer een eigen leven leiden en lag het plexiglas in stukken op de stenen. Ook het boek werd licht beschadigd. Gelukkig gaat het om een replica die de fifa niet in handen zal krijgen. Burgemeester Moenaert nam dan zelf het heft in handen en nam het boek onder de arm terwijl het karretje door acteur Kurt Defrancq tot aan het stadhuis werd gereden. Er werd ondertussen flink wat afgelachen.”Scherven brengen geluk dus die WK-deelname zal geen probleem zijn”, opperde iemand in het gezelschap.

(TBR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 7 mei 2010

Meer hierover? Klik op Video. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.