Bezwaarschriften bouwprojecten Canadalaan onontvankelijk

Redactie KW

Aan de Canadalaan mogen vijf meergezinswoningen gebouwd worden. Na een gunstig preadvies hadden bewoners van de buurt tegen de bouwaanvraag bezwaarschriften ingediend.

De Wervikse firma Baelen Invest diende vorig jaar een aanvraag in tot het slopen van de bestaande bebouwingen en tot het bouwen van vijf meergezinswoningen op n ondergrondse parkeer- en keldersokkel. De totale perceelsoppervlakte bedraagt 4.870 m Het totaalproject voorziet dertig appartementen (vijf keer zes) en veertig parkeerplaatsen. De dertig appartementen zijn verdeeld over telkens twee bouwlagen en een hellend vlak waarin een bouwlaag is inbegrepen.

Bezwaarschriften

Tijdens de periode van het openbare onderzoek werd tegen de aanvraag één bezwaarschrift en één bezwaarschrift in de vorm van een petitie met 120 handtekeningen ingediend. De petitie handelde enerzijds tegen de afbraak van de woning Het Lindenhof omdat ‘deze woning charme in de stad brengt’ en anderzijds tegen het oprichten van een appartementsgebouw. Zowel de bezwaren als de petitie werden ongegrond verklaard.

(DCR)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 30 april 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.