Bezorgdheid over nieuwe dienstregeling trein van De Panne naar Gent

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie heeft aan aan Jo Cornu, de gedelegeerd bestuurder van de NMBS, een brief geschreven om zijn bezorgdheid te uiten over een nieuwe dienstregeling voor de rechtstreekse treinen van De Panne naar Gent. “Uit zijn antwoord blijkt dat er nog geen definitieve beslissingen werden genomen”, zegt Jan Verfaillie.

“De nieuwe dienstregeling die eind 2014 ingaat, dreigde voor de Westhoek een regelrechte ramp te worden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie (CD&V) uit Veurne. “De rechtstreekse treinen van De Panne naar Gent zouden worden afgeschaft en vervangen door een pendeltrein die tussen Gent en Brussel heel wat stations aandoet. Dat zou zorgen voor een extra reisduur van meer dan 20 minuten. Ter compensatie zou het aantal piekuurtreinen dat rechtstreeks naar Brussel spoort, van 2 op 3 komen.”

Voor Jan Verfaillie is dat ruim onvoldoende. “De NMBS moet alle mogelijke inspanningen leveren om de reistijd tussen de De Panne en Brussel te optimaliseren”, zegt hij. “Dit zowel voor de schoolgaande jeugd, het woon-werkverkeer en het recreatief treinverkeer. Hoe kunnen we anders hoogopgeleide mensen in onze regio houden.”

Jan Verfaillie schreef een brief aan Jo Cornu, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, om zijn bezorgdheid te uiten. “Uit zijn antwoord blijkt dat er nog geen definitieve beslissingen werden genomen”, zegt Jan Verfaillie. Hij hoopt dat de boodschap is overgekomen, en dat de NMBS alles in het werk zal stellen om af te stappen van de oorspronkelijke plannen en de huidige meer gunstige dienstregeling zal behouden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.