Bewoners Reigersburg in Ieper verzetten zich tegen mogelijke komst bedrijventerrein

Redactie KW

Buurtbewoners protesteerden donderdag op een infovergadering tegen de komst van een nieuw bedrijventerrein op Reigersburg in Ieper.

Donderdagavond organiseerde de provincie West-Vlaanderen een infovergadering over de mogelijke komst van een regionaal bedrijventerrein in de zone Reigersburg in Ieper. Dat is de zone tussen de Diksmuidseweg, Noorderring en Kunstenaarswijk. Heel wat buurtbewoners tekenden present. De provincie West-Vlaanderen beval eerder een extra milieu- en mobiliteitsstudie en stelde de resultaten voor op de infovergadering. Uit de studies blijkt dat een bedrijventerrein, mits enkele aanpassingen in het ontwerp, mogelijk is op de zone Reigersburg.

Openbaar onderzoek in 2014

Heel wat buurtbewoners stelden zich vragen bij de mogelijke geur- en lawaaihinder, mobiliteitsproblemen en overstromingsgevaar. Het intussen al opgerichte buurtcomité formuleerde zelfs de slogan ‘Weg met de industriezone’. Het plan moet nog goedgekeurd worden door de provincieraad. In februari 2014 volgt een openbaar onderzoek en een nieuwe infovergadering.

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.