Bewoners onder de indruk van confrontatie met homejackers

Redactie KW

Vooral de confrontatie met de daders maakte heel wat indruk op de bewoners in Geluwe. In de eerste woning stonden ze in de slaapkamer en in de tweede woning was de zoon nog wakker.

Syben François zal afgelopen nacht niet snel vergeten. Nadat de homejackers bij het gezin enkele huizen verderop twee wagens hadden buitgemaakt, reden ze een blokje om in de wijk om dan alsnog de witte audi op de oprit van Sybens huis te willen buit maken. Ze vroegen de sleutels van de wagen op de oprit maar dat is de auto van de buurjongen.

De moeder van Syben lag boven te slapen. “Ik had een luide knal gehoord en ik dacht dat een auto tegen iets gebotst was. Ik wou naar beneden gaan kijken maar toen ik halverwege de trap was zag ik iemand staan. Ik zag alleen zijn ogen. Hij zei dat ik terug naar boven moest gaan. Ik ben terug naar mijn kamer gelopen”, vertelt het slachtoffer Maddy Breine.

Daders stelen gsm’s en laptops

De mannen namen gsm’s, portefeuilles, een laptop en de playstation mee. Ze hadden sjaals en kaptruien aan en zouden ook baseballknuppels bij zich gehad hebben.

In de Speldenstraat in Wervik zag een politiecombi de witte BMWX6 die gestolen was in de eerste woning, ze zette toen tevergeefs de achtervolging in richting Komen.

(KB/ ND)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u.

Bewoners onder de indruk van confrontatie met homejackers

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.