Bewoners in rolstoel raken niet in activiteitenatelier van vzw Ten Anker in Waregem

Redactie KW

Door de verhuizing van het activiteitencentrum naar het Karmeldomein begin oktober kunnen minder mobiele bewoners van de vzw Ten Anker in Waregem daar niet of nauwelijks geraken. Reden: de vzw beschikt niet over een bus met rolstoellift. Daar wil Ten Anker snel verandering in brengen.

Ten Anker is een gezinsvervangend tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wonen 36 mensen van wie er 20 meerdere keren per week naar het activiteitencentrum gaan. “Vroeger hadden we maar de straat over de steken naar ‘t Ware Heem, sinds kort gaat het om een verplaatsing van drie kilometer. Niet veel voor ons, wel voor mensen die minder mobiel zijn”, schetsen voorzitter Patrick Vanheusden en directeur Nadine Bourgois het probleem.

Oproep aan bedrijven en serviceclubs

“Er zijn bewoners die de belbus nemen en we hebben zelf ook een bus ter beschikking, maar daar kan enkel een plooibare rolstoel in mee. Daarom willen we een aangepaste bus met speciale lift aankopen.” Om de kostprijs van 35.000 tot 40.000 euro te financieren, doet Ten Anker in de eerste plaats een beroep op de Waregemse serviceclubs en bedrijfswereld.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier