Bewoners Europalaan in Lichtervelde maken zich zorgen over stank

Redactie KW

Enkele bewoners van de Europalaan in Lichtervelde klagen over geurhinder in hun straat. De schuld ligt volgens hen bij de firma Sapa-Remi Claeys. Vorige week organiseerde het gemeentebestuur een infovergadering om alle partijen samen te brengen.

„Vorig jaar heeft een bewoner van de Europalaan een klacht ingediend bij de milieu-inspectie”, zegt milieuschepen Hans Delameilleure (CD&V). „Omdat we zo’n inspectie wilden vermijden en eerst zelf proberen tot een oplossing te komen, contacteerden we de firma Sapa-Remi Claeys. De vergadering van vorige week diende om beide partijen samen te brengen.”

Tijdens die vergadering informeerde het bedrijf de bewoners van de Europalaan over zijn activiteiten. De buurtbewoners uitten op hun beurt hun ongerustheid. Er werd overeengekomen dat de bewoners de komende maand een logboek zullen bijhouden. Telkens ze de geur waarnemen, zullen ze dat noteren.

„Begin juli zitten we opnieuw samen”, zegt de schepen. „Hopelijk leveren die logboeken iets op, anders zullen we de zaak toch moeten doorspelen aan de milieu-inspectie. Sowieso zijn die al op de hoogte.”

„Ik was wel verwonderd dat het bij sommige mensen zo diep zat”, aldus Delameilleure. „Laat ons hopen dat het probleem snel opgelost wordt.”

(TV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier