Bestuurders kunnen al eens de weg kwijtraken in Zwevegem…

Redactie KW

In het centrum van Zwevegem zijn op twee drukke invalswegen werken aan de gang en dat zorgt voor bizarre situaties.

In de Otegemstraat is men een stuk van de weg aan het vernieuwen en in de Avelgemstraat is men, ter hoogte van de Bellegemstraat, een riolering aan het plaatsen voor de geplande verkaveling daar. Beide wegen zijn dus onderbroken en er zijn dus wegomleggingen voorzien.

Aan de Sint-Amanduskerk zorgt dit voor een komische bewegwijzering. Wie richting Avelgem wil, komt voor een verbodsbord met daaronder ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. De pijl van de wegomlegging wijst richting Otegem. Wie dan zou indraaien naar Otegem toe, ziet eveneens een verbodsbord met een wegomleggingspijl richting Avelgem. Niet echt logisch.

“Eenzijdig beslist door AVW”

Volgens schepen van openbare werken, Marc Desloovere (Sp.a) zijn er inderdaad op de twee wegen werken aan de gang. “Deze in de Otegemstraat zijn al een drietal weken aan de gang. De gemeente is hier opdrachtgever. Deze in de Avelgemstraat zijn op last van de verkavelaar en met toestemming van AWV, Agentschap Wegen en Verkeer, verantwoordelijk voor de weg. Zij hebben eenzijdig beslist de werken te laten doorgaan, zonder rekening te houden met onze opmerkingen. Iets wat we uiteraard betreuren.”

Volgens de schepen zijn beide straten tegen vrijdagavond terug open voor het verkeer.

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.