Bestuurder dodelijk ongeval Moorslede was geïntoxiceerd

Redactie KW

Bij het ongeval in kwam een 57-jarige thuisverpleegster om het leven. Volgens het parket van Ieper heeft de bestuurder van het ander voertuig een positieve ademtest afgelegd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22.30 uur in de Dadizeelsestraat. Een thuisverpleegster kwam met haar wagen uit het centrum van Moorslede toen ze frontaal werd aangereden. Volgens het parket heeft de aandrijder een cruciale stuurfout gemaakt. Hierdoor is hij de controle over het stuur verloren. Zijn wagen belandde in de rechterberm, begon te slippen en kwam op het andere rijvak terecht met de frontale aanrijding tot gevolg. De thuisverpleegster was op slag dood.

Te snel en geïntoxiceerd

Volgens de verkeersdeskundige van het Ieperse parket reed de aanrijder te snel. De man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een positieve ademtest afgelegd. “De aanrijder was niet dronken, wel geïntoxiceerd”, meldt de parketwoordvoerder vrijdag. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tot op heden kon de jonge bestuurder nog niet verhoord worden door de politie. Dat heeft te maken met de Salduz-wet. In geval van dodelijke ongevallen laat die wet toe dat de dader eerst een advocaat consulteert. Pas nadien kan de politie tot verhoor overgaan.

(BELGA/Foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier