Beschietingen met luchtdrukgeweer

Redactie KW

Sinds vorige week zijn in De Haan en Bredene meldingen van een aantal gevallen waarbij er met een luchtdrukgeweer werd geschoten, met plastic bolletjes. In De Haan werd op 1 februari zo rond 19 uur een groepje kinderen met opvoedster beschoten vanuit een voertuig. De opvoedster werd daarbij geraakt en hield er een pijnlijke plek op de linkerschouder aan over.

Ook in een verkeersbord werden inslagen opgemerkt van een projectiel. Later op de avond, rond 21 uur, werden ook in Bredene twee gevallen gemeld waarbij geschoten werd op rolluiken van woningen. Zowel in de Keerweg als in de Kleiveldstraat stelde de politie van Bredene/De Haan gaatjes in rolluiken vast. Op deze twee plaatsen werden ook plastic bolletjes gevonden.

Op 2 februari deed ook de eigenaar van een pand in de Fritz Vinckelaan in Bredene gelijkaardige vaststellingen en een dag later was er nog een geval in de Derbylaan in Bredene. De politie van Bredene/De Haan stelt een onderzoek in en vraagt getuigen of mensen die meer over de feiten weten om zich te melden.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 12 februari 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.