Bert Van Hecke uit Rumbeke bakt als enige brouwer ter wereld zelf mout

Redactie KW

Bert Van Hecke is afkomstig van Rumbeke maar reisde ondertussen al de hele wereld rond om de geheimen van bier te leren kennen. Bert is industrieel ingenieur brouwer en pakt sinds kort uit met z’n eigen Triporteur bier. “Als eerste in de wereld bakken wij onze mout zelf”, vertelt Bert.

Bert Van Hecke hoopt de wereld te veroveren met zijn bier. “Het brouwproces heeft me altijd al geïnteresseerd”, vertelt Bert. “In die hoedanigheid volgde ik een opleiding tot industrieel ingenieur brouwer plus een specialisatiejaar waarna ik een stage van vier maanden bij Inbev kon volgen. Daarna trok ik vier maanden naar Amerika om er voor New Belgium Brewery te werken. Na een periode bij brouwerij Boon was ik drie jaar brouwmeester bij St.-Bernardus en Watou.”

Eerste moutbakker ter wereld

“Ik droomde er altijd van om mijn eigen bier te brouwen”, vertelt Bert. “De smaak van het bier wordt grotendeels bepaald door mout. In mijn zoektocht naar kwaliteit en originaliteit haalde ik inspiratie bij Rodenbach waar men vroeger ‘den eest’ gebruikte om hun eigen mout te maken. Om een zo authentiek mogelijke smaak te krijgen, besloot ik om zelf mijn mout te gaan bakken. Daarmee ben ik de eerste moutbakker in de wereld.”

Hell & heaven

Op dit moment is er Triporteur from hell en Triporteur from heaven. “Een streekbier maar met een lager alcoholpercentage. Dat moet toelaten om er meer dan een te kunnen drinken.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.