Benefiet voor blind meisje van 8 in Kortemark

Redactie KW

Op zaterdag 12 mei organiseren de ouders van Elis Vandepitte een benefiet in OC De Kouter in Kortemark. Hun dochter is visueel gehandicapt ten gevolge van een hersentumor, waarvoor ze in 2005 succesvol werd geopereerd. Toch volgt ze gewoon het derde leerjaar van de vrije basisschool van het MMI in Kortemark. Dat kan dankzij de ondersteuning van Spermalie, de inzet van juf en directie van haar school en heel wat hulpmiddelen en de aanpassingen. Maar dat kost geld.

Hoewel de ouders van Elis subsidies krijgen van de overheid voor hulpmiddelen en de gespecialiseerde mensen die geïntegreerd onderwijs mogelijk maken, volstaat dat niet. Vandaar de benefiet. De ouders hopen voor Elis een brailleprinter, scanner en de nodige software te kunnen aankopen. Daarvoor is een kleine 12.000 euro nodig. “Net als elk ander kind wil Elis ook wel eens een gedichtje of werkjes kunnen uitprinten. Daarnaast is de printer ook handig om alle werkjes die op school niet in haar handboeken zitten, te kunnen uitprinten. De kostprijs van zo’n printer start van 4000 euro tot 12.000 euro voor een professioneel model. De scanner is dan weer handig om werkboeken in te scannen en de software is nodig voor de bewerking van de boeken. Op die manier helpen we de school ondersteunen. We zouden graag een semi-professionele printer aankopen en daarvoor volstaat de 2.100 euro subsidie die we toegezegd zijn niet,” vertellen ze.

De benefiet op 12 mei start om 18 uur in OC De Kouter, Processiestraat in Kortemark. Voor de kinderen is er kinderanimatie, reuzenspelen, gratis grime, een springkasteel, circusacts… Daarnaast is er een eetgebeuren met warme beenham à volonté, balletjes in tomatensaus voor de kinderen, een tombola met mooie prijzen, een kunstveiling en een tupperwarestand waarvan de winst naar de benefiet gaat. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen, kinderen betalen 10 euro. Meer info op 0495 48 51 39.

(TLK)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 30 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.