Belgische brandpreventieprijs voor brandweer Tielt

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De brandweer Tielt en de brandweerzone Midwest hebben met hun train-de-trainer-project voor OCMW-medewerkers de Belgische Brandpreventieprijs gewonnen, een initiatief van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. De jury bekroonde het “meest innovatieve” en het “meest sociaal gerichte” programma.

Begin september stuurde korpsoverste Lieven Rijckaert als coördinator van de brandpreventieadviseurs van de brandweerzone Midwest het project ‘Sensibilisatie van OCMW-medewerkers van Tielt’ in om mee te dingen naar de Belgiche Brandpreventieprijs.

Het ingediende project werd samen met het OCMW van Tielt uitgewerkt. Zo werden maatschappelijke werkers gesensibiliseerd inzake brandveiligheid, kregen technische medewerkers meer uitleg omtrent de plaatsing en werking van de rookmelders,…

Lagere drempel voor huisbezoeken

“Tegen eind dit jaar zou in elke OCMW-woning van Tielt een goed werkende rookmelder worden voorzien.” Er wordt ook werk gemaakt van de verlaging van de drempel voor huisbezoeken door een preventieadviseur.

Voor de eerste editie van de Belgische Brandpreventieprijs werden zeven projecten ingediend. Uiteindelijk kaapte brandweer Tielt en de brandweerzone Midwest de hoofdprijs weg. De winnaar krijgt de kans een promotiefolder over zijn project te maken saemn met Binnenlandse Zaken. Tweede werd de brandweer van Sambreville, derde de brandweer van Laken. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.