Beleidsnota pas op gemeenteraadszitting zelf ter beschikking in Oostende

Redactie KW

De beleidsnota, een onderdeel van de begrotingsdocumenten die zaterdag worden goedgekeurd, zal pas op de gemeenteraadszitting zelf ter beschikking zijn. Oppositiepartijen Groen en N-VA zijn daar niet over te spreken.

Op de gemeenteraadszitting nu zaterdag wordt in Oostende de begroting goedgekeurd. Normaal hoort daarbij een beleidsnota waarin het stadsbestuur toelichting geeft bij de plannen voor het komende jaar. “Het document is onmisbaar bij de interpretatie van de begrotingscijfers en in de afgelopen legislatuur kregen de gemeenteraadsleden dit document ruim op voorhand”, aldus Wouter De Vriendt van Groen. “Voor het eerst in zes jaar tijd is dat nu niet het geval.”

“Tijdens de begrotingstoelichting vorige zaterdag beloofde schepen Hilde Veulemans dat dit document begin deze week zou bezorgd worden, maar op de raadscommissie van maandag 18 maart kregen de gemeenteraadsleden te horen dat dit pas op de gemeenteraadszitting zelf het geval zou zijn. Het is een onhandige zet van de meerderheid om zo weinig mogelijk informatie met de oppositie te delen. Dat is vooral jammer voor de kwaliteit van het begrotingsdebat.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.