Bekend Oostends restaurant Au Vieux Port sluit

Redactie KW

Komend voorjaar valt het doek over ‘Au Vieux Port’, één van de bekendste en beste restaurants van de Visserskaai. In de plaats komt een appartementsgebouw. Of er een horeca-zaak in komt is onduidelijk.

Albert Trips en Viviane Desaever hadden ruime horeca-ervaring toen ze in 1995 ‘Au Vieux Port’ startten. Ze werkten de zaak op tot één van de beste en bekendste van de Visserskaai. Eind jaren negentig kreeg de zaak een make-over.

Albert Trips, die begon in 1977 in The Clipper in de Langestraat heeft een lange staat van dienst: “In de beginperiode op de Visserskaai werkten we 7 dagen op 7 en gaven we een menuutje voor 395, net geen 10 euro. Maar als je personeel vakantie wil geven is een dagelijkse opening niet houdbaar. We beslisten om te verkopen aan een bouwpromotor. Overnemers vinden voor de bestaande zaak of mensen die nu nog een restaurant starten, is immers zeer moeilijk. Er is een groot financieel risico, ze moeten keihard werken en de prijzen om te huren zijn niet van de minste. Je moet al een spaarcentje hebben om nu op de Visserskaai nog een horeca-zaak te starten.”

Albert stond samen met chef Dany Willequet in de keuken. De chef trekt weer terug naar Wallonië.

(efoo)

Meer in De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.