Begrafenis wordt driemaal duurder in Knokke-Heist

Redactie KW

Dat het meerjarenplan tijdens de gemeenteraad op heel wat opmerkingen van de oppositie stuitte, was een zekerheid. Knokke-Heist blijkt financieel gezond, maar wil de prijs voor begravingen fors verhogen.

Hoewel in het financieel gezonde Knokke-Heist bijna alle belastingen ongewijzigd blijven, worden de tarieven voor begravingen en grafconcessies verdriedubbeld. “In Knokke-Heist is het veel goedkoper om begraven te worden dan in de buurtgemeenten”, zegt burgemeester Lippens. “Daarom verkiezen heel wat niet-inwoners om zich hier te laten begraven. Om dat af te remmen verdrievoudigen we de tarieven.”

De belasting op tweede verblijven blijft ongewijzigd op 700 euro, ook in de niet-toeristische zone. De belasting op een met chalet gelijkgestelde caravan bedraagt 350 euro. Om zich tegen de inflatie in te dekken, wordt een jaarlijkse verhoging ingevoerd van respectievelijk 10 en 5 euro.

“In tegenstelling tot heel wat andere gemeenten moeten we geen banen schrappen omdat ze destijds te veel mensen hebben aangeworven. Wij kunnen investeren in de toekomst en met eigen middelen de schulden naar beneden brengen.”

(DM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.