Bedrijven besparen 500.000 euro door groepsaankoop gas en elektriciteit

Redactie KW

182 bedrijven, waarvan 113 West-Vlaamse hebben samen zowat 500.000 euro bespaard bij een recente groepsaankoop voor gas en elektriciteit.

De groepsaankoop gebeurde op initiatief van de POM West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Maar liefst 182 bedrijven schreven zich dit jaar in, waarvan 73 voor elektriciteit én gas. Zij realiseerden allen samen een besparing van € 499.760 op jaarbasis door naar een goedkopere leverancier over te stappen. Dit komt overeen met een gemiddelde besparing van € 2.260 per deelnemer voor elektriciteit en € 1.400 voor gas.

Naast de financiële return werd ook aan het milieu gedacht: de POM’s kozen bewust voor het aanbieden van contracten met groene stroom, die bovendien lokaal wordt opgewekt. Er namen 11 leveranciers deel aan de offertevraag, wat tot scherpe tarieven leidde. De deelnemers voor elektriciteit, met een totaal jaarverbruik binnen de groepsaankoop van 33 GWh, werden door Lampiris vastgelegd. Voor gas werden de kleinere verbruikers (minder 150.000 kWh/jaar) ondergebracht bij Lampiris en de grotere verbruikers bij ENI. Eind dit jaar wordt een volgende groepsaankoop gepland.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier