Bedevaartcomité klaagt over vandalisme

Redactie KW

Volgens het IJzerbedevaartcomité zelf zijn ze voor het derde jaar op rij slachtoffer van vandalisme. “Deze keer kozen vandalen de IJzerbedevaartsite om hun lusten op bot te vieren”, zegt het comité. “Terwijl er vorig jaar nog een groot glasraam sneuvelde, kozen de vandalen hun doelwitten dit jaar selectiever”.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd binnen gedrongen op de Bedevaartsite, werden de grote spandoeken van fotograaf Carl Deckers aan de Pax-Poort losgemaakt en werd de vlag van de Europese unie bovenop de Pax-Poort ontvreemd.

De organisatie vindt het bijzonder jammer dat enerzijds twee spandoeken die de solidariteit tussen kinderen over heel de wereld verwoorden en anderzijds het symbool van de Europese gedachte geviseerd worden. “Dit toont ook aan dat de actie niet zomaar een vandalenstreek is maar uitgevoerd werd door mensen die daar ook een statement mee wilden maken. Zowel dit jaar als vorig jaar gebeurden de vandalenstreken in het voorlaatste weekeinde van augustus. Toevallig of niet, het weekend van IJzerwake…”, zo laat Dirk Demeurie weten.

De vzw legde klacht neer tegen onbekenden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.