Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge wordt gerestaureerd

Redactie KW

De achtergevel wordt hersteld, het museum wordt herschilderd en ook de glasramen worden gerestaureerd.

De hele restauratie kost bijna 700.000 euro. De stad kan rekenen op 450.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid en de provincie. De Heilige Bloedbasiliek op de Burg, in de volksmond bekend als de Bloedkapel, trekt elk jaar één miljoen 300.0000 bezoekers.

Topstukken

De Heilige Bloedbasiliek met de relikwie van het bloed van Christus dat Diederik van de Elzas in 1150 meebracht na zijn tweede kruistocht is een echte toeristische trekpleister. “Bijna iedereen die naar de Markt komt, komt ook naar hier hier”, zegt Gustave Arnould van de Conferie van het Heilig Bloed. “In het museum hebben we een kleine 20.000 bezoekers. We hebben hier ook enkele topstukken van Vlaanderen.

Basiliek blijft open

De Confrerie maakt van de gelegenheid gebruik om het kleine museum volledige te moderniseren. Ook de 19de eeuwse glas-in-loodramen worden gerestaureerd. De werken zullen eind dit jaar klaar zijn. Tijdens de werken zal de Basiliek openblijven. Het museum gaat vanaf volgende maandag twee maanden dicht. De schilderijen kan je tijdens die periode gaan bekijken in het Groeningemuseum. Tijdens grote evenementen op de Burg wordt de werf weggehaald.

(N.D./A.D.)

Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge wordt gerestaureerd

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.