Bakkerijmuseum Veurne gaat exotisch tijdens Week van de Smaak

Redactie KW

Van 13 tot 23 november vindt de achtste ‘Week van de Smaak’ plaats.

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement rond de smaak- en eetcultuur in heel Vlaanderen en Brussel. In deze editie staat alles in het teken van ‘De duurzame verbeelding’. Het Bakkerijmuseum focust zich op de Latijns-Amerikaanse eetcultuur.

Op zondag 16 november laat het Bakkerijmuseum je graag proeven van de Latijns-Amerikaanse eetcultuur. Tijdens een uitgebreid ontbijtbuffet -verzorgd door de gastkokkin Ana Ofelia Guillien Umanzor van Hondurese afkomst- maak je kennis met kenmerkende duurzame producten uit die streek: van rode bonen tot bakbananen en avocado’s… Dit alles doorlopend van 8.30 tot 11 uur. Aansluitend dompelt de kok en een medewerker van ‘OXFAM Veurne’ je verder onder in deze eetcultuur tijdens een leerrijke voorstelling. Door dit ontbijt te nuttigen steunt iedere deelnemer de eerlijke voedselhandel (fair trade). Dit is dus een unieke kans om kennis te maken met deze boeiende, verrassende eetcultuur.

Inschrijven kan tot 10 november bij het Bakkerijmuseum via info@bakkerijmuseum.be of 058/31.38.97. Voor een volwassene bedraagt de deelnameprijs 10 euro, voor een kind 6 euro. Je kan ook kiezen voor een familiekaart van 25 euro (2 volwassenen en twee kinderen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.