AZ Izegem dient petitie in; meerderheid keurt mobiliteitsplan niettemin goed

Redactie KW

Op de gemeenteraad in Izegem, door de werken aan het stadhuis voor de gelegenheid in De Leest, dienden zowel handelaarsvereniging AZ Izegem als de Actiegroep Wallemote een petitie in. Nadat alle partijen nog eens hun standpunten rond het mobiliteitsplan hadden verduidelijkt, keurde de meerderheid het voorliggende plan goed.

De gemeenteraad vond plaats op het podium van De Leest. De publieksbanken zaten dit keer vol met mensen van AZ Izegem en de actiegroep Wallemote. Ruim 3.000 mensen hadden de petitie van AZ Izegem tegen het mobiliteitsplan getekend, meer dan 500 die van actiegroep Wallemote. Die actiegroep maakt zich zorgen om de mobiliteit wanneer de nieuwe verkaveling in de Hazelaarstraat er zal komen.

In de discussie rond het mobiliteitsplan zetten alle partijen nog eens hun visie uiteen. Daarin ging het vooral over de verkeerscirculatie, de afbraak van de centrumbrug, het afsluiten van de spoorwegovergang aan de Nederweg… Het debat sleepte lang aan, maar uiteindelijk stemde de meerderheid voor het mobiliteitsplan. De oppositiepartijen stemden tegen of onthielden zich.

Bij AZ Izegem reageerde men ontgoocheld, maar realistisch : “We beseften wel dat we tegen de bierkaai vochten, maar we blijven onze actie verderzetten,” klonk het bij Steven Beyens na de gemeenteraad.

(WVS)

Lees het volledige verslag van de gemeenteraad in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem) van vrijdag 27 januari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.